Έχετε όρεξη για σοκολάτα και θέλετε να φάτε κάτι υγιεινό; Έρχεται μια φίλη για τσάϊ και δεν έχετε κάτι να προσφέρετε;

Σίγουρα θα πρέπει να την σταματήσετε πριν σας φέρει μπισκότα και ότι άλλο ″κακό″ βρεί γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα φάτε. Και όχι τίποτα άλλο, καθημερινά μας παρουσιάζονται ευκαιρίες και δικαιολογίες για ατασταλίες.

Πάντα ήμουν πολύ επιρρεπής στις λιχουδιές και συνέχεια σκεφτόμουν πότε θα φάω γλυκό. Έκανα διάφορες διαπραγματεύσεις με τον εαυτό μου του ″τύπου″, θα τρώω γλυκό κάθε Κυριακή. Δυστυχώς όμως αυτή ήταν μια δυσάρεστη διαδικασία. Το θέμα μου λύθηκε τελείως από τη στιγμή που άρχισα να μετατρέπω τα γλυκά μου σε υγιεινά.

Υγιεινό γλυκό σημαίνει να μην έχει σιτάρι, γαλακτοκομικά, βούτυρα και ζάχαρη.

Οι αντικαταστάτες τους είναι:

  • αντί για σιτάρι :  αλεύρι από ΝΤΙΝΚΕΛ, σίκαλη, βρώμη και για αυτούς που αποφεύγουν τη γλουτένη όπως εγώ, αλεύρι  ρεβυθιού, ρυζιού, κεχρί, αμυγδάλου, καρύδας και άλλα.
  • Αντί για γαλακτοκομικά: Ρόφημα αμυγδάλου, καρύδας, ρυζιού, hemp.
  • Αντί για άσπρη ζάχαρη: Μελάσα, μέλι, σιρόπι σφενδάμου, στέβια, αγάβη.
  • Αντί για ζωικά βούτυρα και μαργαρίνη: Λάδι καρύδας και ελαιόλαδο.

 

Τα υλικά της συνταγής είναι ατομική μερίδα σε κούπα.

Υλικά

2 κ.σ. αλεύρι καρύδας

2 κ.σ. άγλυκο κακάο σκόνη

1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ

1 αυγό

2 κ .σ. γάλα καρύδας ή αμυγδάλου

2 κ.σ. λάδι καρύδας

2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ατομικό πυρίμαχο όπως αυτό που βάζουν συνήθως το ατομικό σουφλέ σοκολάτας. Προθερμαίνουμε και ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Τόσο απλά!!!!!

 

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.