Έχετε όρεξη για σοκολάτα και θέλετε να φάτε κάτι υγιεινό; Έρχεται μια φίλη για τσάϊ και δεν έχετε κάτι να προσφέρετε;
Σίγουρα θα πρέπει να την σταματήσετε πριν σας φέρει μπισκότα και ότι άλλο ″κακό″ βρεί γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα φάτε. Και όχι τίποτα άλλο, καθημερινά μας παρουσιάζονται ευκαιρίες και δικαιολογίες για ατασταλίες.
Πάντα ήμουν πολύ επιρρεπής στις λιχουδιές και συνέχεια σκεφτόμουν πότε θα φάω γλυκό. Έκανα διάφορες διαπραγματεύσεις με τον εαυτό μου του ″τύπου″, θα τρώω γλυκό κάθε Κυριακή. Δυστυχώς όμως αυτή ήταν μια δυσάρεστη διαδικασία. Το θέμα μου λύθηκε τελείως από τη στιγμή που άρχισα να μετατρέπω τα γλυκά μου σε υγιεινά.
Υγιεινό γλυκό σημαίνει να μην έχει σιτάρι, γαλακτοκομικά, βούτυρα και ζάχαρη.
Οι αντικαταστάτες τους είναι:
- αντί για σιτάρι : αλεύρι από ΝΤΙΝΚΕΛ, σίκαλη, βρώμη και για αυτούς που αποφεύγουν τη γλουτένη όπως εγώ, αλεύρι ρεβυθιού, ρυζιού, κεχρί, αμυγδάλου, καρύδας και άλλα.
- Αντί για γαλακτοκομικά: Ρόφημα αμυγδάλου, καρύδας, ρυζιού, hemp.
- Αντί για άσπρη ζάχαρη: Μελάσα, μέλι, σιρόπι σφενδάμου, στέβια, αγάβη.
- Αντί για ζωικά βούτυρα και μαργαρίνη: Λάδι καρύδας και ελαιόλαδο.
Τα υλικά της συνταγής είναι ατομική μερίδα σε κούπα.
Υλικά
2 κ.σ. αλεύρι καρύδας
2 κ.σ. άγλυκο κακάο σκόνη
1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
1 αυγό
2 κ .σ. γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
2 κ.σ. λάδι καρύδας
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ατομικό πυρίμαχο όπως αυτό που βάζουν συνήθως το ατομικό σουφλέ σοκολάτας. Προθερμαίνουμε και ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Τόσο απλά!!!!!
Leave a Reply