Γειά σας!!

Σήμερα αποφάσισα να πειραματιστώ και δημιούργησα μιά συνταγή που ομολογώ πως είχε επιτυχία, αφού μέσα σε μια μέρα εξαφανίστηκαν 18 μπιφτέκια.

Γενικότερα η διατροφή χωρίς γλουτένη και ζωικά είναι ο στόχος μου, επομένως στο Μama Earth θα έχω την ευκαιρία να τις μοιράζομαι μαζί σας.

Τα μπιφτέκια βγήκαν λίγο γλυκά  και έδεσαν υπέροχα με μία σώς απο γιαούρτι καρύδας, την οποία μοιράστηκε στο Mama Earth Vegan Group η φίλη μας Μαρία- Ελένη.

Υλικά

 (18 μπιφτέκια μεσαίου μεγέθους)

500γρ. κουνουπίδι (ζυγισμένο προτού βραστεί) ή αλλιώς ένα μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι,

300γρ. (δύο μικρές) γλυκοπατάτες (ζυγισμένες προτού βραστούν)  ,

125 γρ. κάσιους (προτού μουλιαστούν), (προαιρετικά)

130γρ.(μία κούπα) ρεβυθάλευρο,

215 γρ.(2 κρεμμύδια)  ξερά,

3 μικρές σκελίδες σκόρδο,

2κ.σούπας τριμμένος λιναρόσπορος,

1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ,

1κ.γλυκού ταμάρι ή σόγια σώς,

2 κ.σούπας ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης,

από 1 κ.γλυκού, κύμινο, κουρκουμά,

Δυόσμος , βασιλικός και αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε για να κερδίσουμε χρόνο βάζοντας το λιναρόσπορο σε 6 κουταλιές της σούπας νερό, καθώς και τα κάσιους(προαιρετικά) στο νερό να μουλιάσουν για 30 λεπτά.

Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά και μετά προσθέτουμε και το λιναρόσπορο και τα κάσιους.

Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 200° C στο πάνω κάτω μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Καλή σας απόλαυση ♥

Θα χαρούμε να μοιραστείτε μαζί μας και δικές σας συνταγές!! Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@mamaearth.gr

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Είμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και της gluten free διατροφής. Αγαπώ τη φύση και οτιδήποτε προάγει την ψυχική και την σωματική υγεία του ανθρώπου. θα χαρώ να μοιραστώ το ταξίδι μου ,τον τρόπο ζωής ,τις συνταγές μου και ότι καινούργιο μαθαίνω ,βλέπω,ακούω απο τον κόσμο γύρω μου.Kατέχω δίπλωμα Ανατομίας και Παθολογίας(ΝΗS) καθώς και παιδικής διατροφής. Περιμένω και τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες,όνειρα. Στείλτε email στο   alexandra@mamaearth.gr