Γειά σας!!

Πάλι εμείς εδώ στο mama’s voice με καινούργια συνταγή ♥

Με μεγάλη χαρά τη μοιραζόμαστε μαζί σας!!

 

Υλικά

1 κούπα βρώμη

2 κούπες νερό

2 κ.γ. ζάχαρη καρύδας

1 κ.σ. ταχίνι αναποφλοίωτο

1κ.γ. λάδι καρύδας

Για το γαρνίρισμα

1 μήλο κομμένο σε κύβους

λίγα βραζιλιάνικα φυστίκια

1/2 κ.γ. κανέλα

1/3 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

1/3 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλο

3 κ.σ. αλεύρι αμυγδάλου

2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας

1 κ.γ. λάδι καρύδας

Ζεσταίνουμε το νερό με τη βρώμη σε μεσαία φωτιά. Μόλις πήξει προσθέτουμε το  λάδι καρύδας ανακατεύουμε και αφαιρούμε από το φωτιά. Προσθέτουμε το ταχίνι και τη ζάχαρη καρύδας, το περιχύνουμε σε δύο μπολάκια και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα βραζιλιάνικα φυστίκια και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτώς από το μήλο. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να καραμελώσει και προσθέτουμε το μήλο. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα και το αφαιρούμε από τη φωτιά. Αυτό το κάνουμε για να παραμείνει τραγανό το μήλο. Ρίχνουμε το μείγμα στα μπολάκια με τη βρώμη και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη κανέλα ακόμα.

Καλή σας απόλαυση ♥

 

 

 

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Είμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και της gluten free διατροφής. Αγαπώ τη φύση και οτιδήποτε προάγει την ψυχική και την σωματική υγεία του ανθρώπου. θα χαρώ να μοιραστώ το ταξίδι μου ,τον τρόπο ζωής ,τις συνταγές μου και ότι καινούργιο μαθαίνω ,βλέπω,ακούω απο τον κόσμο γύρω μου.Kατέχω δίπλωμα Ανατομίας και Παθολογίας(ΝΗS) καθώς και παιδικής διατροφής. Περιμένω και τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες,όνειρα. Στείλτε email στο   alexandra@mamaearth.gr