Συνεχώς ακούω από πολύ κόσμο να λέει ότι η υψηλή πίεση, ο διαβήτης, ή οποιοδήποτε όνομα που έχει δοθεί για μια ασθένεια, λένε ότι είναι κληρονομική. Δεν υπάρχουν κακά γονίδια, υπάρχουν κακές συνήθειες. Βλέπετε στις οικογένειες τα γονίδια διαβιβάζονται και από τους 2 γονείς.

Στο οικογενειακό μας ιστορικό είμαστε όλοι προδιάθετοι σε κάποιο είδος ασθένειας που πέρασε στα γονίδιά μας. Έτσι αν παρατηρήσετε ότι η υψηλή πίεση, ο διαβήτης, η υψηλή χοληστερίνη υπάρχουν στο ιστορικό της οικογένειάς σας, τότε οπωσδήποτε βρίσκεστε σε κίνδυνο.

O τρόπος ζωής είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, ιδιαίτερα όσον αφορά το φαγητό που τρώτε. Βλέπετε οι γονείς είναι εκείνοι που διδάσκουν στο παιδί τους πώς να τρώει, και εκείνο το παιδί θα μεγαλώσει και αυτό με την σειρά του θα διδάξει στο δικό του παιδί πώς να τρώει σύμφωνα με αυτά που διδάχθηκε. Έτσι διατηρείται είτε η ασθένεια είτε η υγεία μέσα στην οικογένεια.

Ότι τροφή καταναλώνετε κάνει 2 πράγματα, ή προάγει την υγεία ή προάγει την ασθένεια. Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι πολύ επιεικής. Παλεύει και δίνει μάχες κάθε δευτερόλεπτο της μέρας να μας διατηρήσει σε καλή κατάσταση, αλλά μετά από ένα χρονικό διάστημα εξαντλείται από φυσικούς πόρους για να συνεχίσει τον αγώνα. Τότε είναι που φαίνεται η ασθένεια.

Βλέπετε ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης δεν δημιουργούνται σε μια μέρα. Tο σώμα μας παλεύει για αυτό τουλάχιστον 15 χρόνια πριν εμφανιστεί η ασθένεια , αλλά όπως είπα και πριν όταν οι φυσικοί σας πόροι εξαντλούνται, η ασθένεια εμφανίζεται και δείχνει το σκληρό της πρόσωπο. Ακόμα και αν στην οικογένειά σας για παράδειγμα ο καρκίνος εμφανίζεται πολύ συχνά από του πατέρα την μεριά και η υψηλή πίεση και ο διαβήτης από της μητέρας την μεριά, δεν χρειάζεται να γίνετε ανυπεράσπιστα θύματα σε καμία από αυτές τις ασθένειες.

Αν όμως συνεχίσετε να τρώτε όπως οι γονείς σας ή όπως οι παππούδες σας, δημιουργείτε εσείς την ίδια κατάσταση κατά την οποία οι προγονοί σας χάθηκαν ή καταστράφηκαν.

Οι υγιεινές τροφές έχουν τον τρόπο να διατηρούνε αυτά τα ανενεργά κύτταρα σε αδράνεια. Οι ανθυγιεινές τροφές από την άλλη θα ξυπνήσουν και θα ενεργοποιήσουν αυτά τα κύτταρα και αυτό είναι κάτι που δεν θέλετε να συμβεί.

Με λίγα λόγια να τρώτε καλό και υγιεινό φαγητό και μην παίζετε ρώσικη ρουλέτα με την ζωή σας , γιατί ο μόνος που θα υποφέρει θα είστε εσείς και τα παιδιά των παιδιών σας.

Γράφει ο Γιώργος Νικολιδάκης

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr