Η σαλάτα γίνεται με κέιλ και οπωσδήποτε θέλω να σας αναφέρω τη θρεπτική του αξία.

Τι κάνει το Κέιλ ξεχωριστό;

• Το Κέιλ είναι πλούσια πηγή βιταμινών. Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών A, B και K και έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση βιταμίνης C από όλα τα λαχανικά. Θωρακίζει την άμυνα του οργανισμού μας, ενδυναμώνει το νευρικό και το σκελετικό σύστημα και βελτιώνει την ανάπλαση των κυττάρων.
• Έχει ισχυρή αντικαρκινική και αντι-αλλεργική δράση. Το Κέιλ διαθέτει αντιοξειδωτικά που δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες και μας βοηθούν να αντιμετωπίζουμε μολύνσεις και αλλεργίες. Επιπλέον, η μακροπρόθεσμη κατανάλωση Κέιλ λειτουργεί καταπραϋντικά στις χρόνιες ενοχλήσεις του στομάχου.
• Το Κέιλ περιέχει διπλάσιο ασβέστιο από το πλήρες γάλα. Επίσης, είναι πλήρες σε μεταλλικά στοιχεία και χτίζει γερό σκελετικό και μυϊκό σύστημα και βοηθά στη λειτουργία της καρδιάς.
• Το κάλιο που περιέχεται στο Κέιλ προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία. Επιπλέον περιέχει ουσίες όπως οι ηλεκτρολύτες, που ρυθμίζουν την πίεση του αίματος και μας προστατεύουν από καρδιακές ασθένειες.
• Είναι γεμάτο πρωτεΐνη, γεγονός που το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της χορτοφαγικής δίαιτας.
• Είναι σημαντικός «βοηθός» στο μεταβολισμό μας. Οι φυτικές ίνες του Κέιλ ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού και αποτοξινώνουν τον οργανισμό, ενώ ταυτόχρονα προσθέτουν ελάχιστες θερμίδες στην ημερήσια διατροφή μας.

Oι σπόροι κάνναβης είναι η πιο πλούσια φυτική πρωτείνη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/thDks4

Η σαλάτα είναι βόμβα ενέργειας και σας την προτείνω διότι ταυτόχρονα είναι και πολύ νόστιμη.

Υλικά

300 γρ. κέιλ

1/2 κ.γ. αλάτι ιμαλαίων

1 κούπα ντοματίνια

1/2 κούπα σπόροι κάνναβης (hemp seeds) αποφλοιωμένοι

Σώς

2 ώριμα αβοκάντο

1 μικρή καυτερή πιπεριά

1/4 κούπας ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης

2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμόνι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από το κέιλ και το βάζουμε στο νερό με ξύδι για δέκα λεπτά. Εντωμεταξύ του κάνουμε μασάζ για να μαλακώσει. Μετά βάζουμε τα υλικά της σώς (αβοκάντο,λεμόνι,καυτερή πιπεριά,ελαιόλαδο) στο μπλέντερ. Όταν το κέιλ είναι έτοιμο το σουρώνουμε, το ξεπλένουμε, περιχύνουμε τη σώς και κάνουμε πάλι μασάζ.

Στο τέλος προσθέτουμε τα ντοματίνια και τους σπόρους κάναβης.

Μπορείτε να το σερβίρετε με καρύδια και φρυγανιά από ντίνκελ.

 Καλή σας απόλαυση ♥

 

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Είμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και της gluten free διατροφής. Αγαπώ τη φύση και οτιδήποτε προάγει την ψυχική και την σωματική υγεία του ανθρώπου. θα χαρώ να μοιραστώ το ταξίδι μου ,τον τρόπο ζωής ,τις συνταγές μου και ότι καινούργιο μαθαίνω ,βλέπω,ακούω απο τον κόσμο γύρω μου.Kατέχω δίπλωμα Ανατομίας και Παθολογίας(ΝΗS) καθώς και παιδικής διατροφής. Περιμένω και τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες,όνειρα. Στείλτε email στο   alexandra@mamaearth.gr