Αυτό το κέικ το αγαπώ. Είναι super εύκολο, γρήγορο και υγιεινό!

Έκανα αρκετό καιρό διατροφή χωρίς γλουτένη και προσπαθούσα να φτιάξω ένα κέικ που να τα συνδυάζει όλα. Γεύση και πολύ καλή ποιότητα . Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν βάση και από πάνω να προσθέσετε είτε ξηρούς καρπούς , είτε φρούτα, είτε σοκολάτα, ότι βάλει ο νους σας. Για να μην πολυλογούμε λοιπόν πάμε στη συνταγή:

Υλικά

2 1/2 κούπες αλεύρι αμυγδάλου

1/2 κούπα στέβια σε κρυστάλλινη μορφή

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.γ. baking powder

5 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

1/2 κούπα λάδι καρύδας

4 αυγά

Εκτέλεση 

Βάζω τους χουρμάδες σε ζεστό νερό να τους καλύπτει και το αφήνω μέχρι να ολοκληρώσω τη συνταγή.

Αυτό το κάνω για να μαλακώσουν αλλά και για να χρησιμοποιήσω το νερό τους.

Σε ένα μπόλ ανακατεύω αρχικά τη στέβια με το λάδι καρύδας, συνεχίζω με τα αυγά και μετά τα υπόλοιπα.

Στο τέλος κόβω πολύ μικρά κομματάκια τους χουρμάδες,προσθέτω και λίγο απο το νερό τους και τα ανακατεύω επίσης.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και ψήνω για 17 λεπτά. Ναι 17 λεπτά. Θα το βγάλετε οπωσδήποτε κι ας είναι μαλακό. Αυτό είναι το μυστικό όλου του κέικ.

 

 

Όταν κρυώσει θα καταλάβετε!! Περιμένω νέα σας!!!!

 

 

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Είμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και της gluten free διατροφής. Αγαπώ τη φύση και οτιδήποτε προάγει την ψυχική και την σωματική υγεία του ανθρώπου. θα χαρώ να μοιραστώ το ταξίδι μου ,τον τρόπο ζωής ,τις συνταγές μου και ότι καινούργιο μαθαίνω ,βλέπω,ακούω απο τον κόσμο γύρω μου.Kατέχω δίπλωμα Ανατομίας και Παθολογίας(ΝΗS) καθώς και παιδικής διατροφής. Περιμένω και τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες,όνειρα. Στείλτε email στο   alexandra@mamaearth.gr